Juni 2013 - Så lyckas du med din Fallskyddsmatta!

LEKPLATSGROSSISTEN.SE
 
Juni 2013
Innehåll

1. Inledning

2. Så lyckas du med din fallskyddsmatta

3.Fallskyddsmattans fördelar jämfört med gjutning
 
Fallskyddsmattor – så lyckas du!

Fallskyddsmattan har för många blivit en naturlig del på lekplatsen. Den ger ett mindre underhåll, ger ökad säkerhet samt skapar Tillgänglighet.

Många av Er har redan upptäckt att vi har prispressat på denna produkt vilket har resulterat till nya beställningar varje vecka. ”Äntligen ett vettigt pris”, säger någon, ”Tack för att Ni bryter monopolet”, säger en annan”. För våra priser är betydligt lägre än konkurrenternas och det handlar om att spara många tusenlappar!

Priser på våra fallskyddsplattor:

*Priser anges per hela m2. Vi har också fler färger, tjocklekar och mönster.

I detta nummer har vi därför valt att ägna speciellt åt fallskyddsmattorna. Läs och jämför priser, läs om dess fördelar gentemot gjuten gummimatta och sist men absolut inte minst, läs Nisses tips på hur du lyckas med anläggningen av din fallskyddsmatta.
Besök våra fallskyddsplattor här[]

Så lyckas du med din fallskyddsmatta!

Nisse har jobbat i över 30 år i branschen varför hans erfarenhet kommer från en mängd olika lekplatsprojekt runt omkring i Sverige. Här tipsar han oss om hur du gör ett korrekt markarbete när du lägger fallskyddsplattor som underlag.

"Det är oehört viktigt att göra ett korrekt och noggrant markarbete. Gör du detta rätt
så lyckas du och du får ett stabilt underlag med gummimattan som kommer att ligga i många år. Först och främst se till att du har en väl avvägd yta, minst 2% fall och att marken är väl dränerad. Vidare ska underlaget packas väl och använd gärna sättgrus tillsammans med en ram gjord i tryck virke vilka tillsammans gör att mattan kommer att ligga stilla.

 

Vill man skydda sig ännu bättre så rekommenderas en markskiva av styrofoam 50 mm tjock för att förhindra att några tjälskador uppstår.Finns där växtlighet i närheten så är det också en fördel att klä dräneringsslangen med en remsa fiberduk för att förhindra att inte växtrötterna efter ett antal år sätter igen slangen."

Låt oss följa Nisses rekommendationer/tips och så kommer fallskyddsplattorna att ligga lika bastant som ny i många, många år framöver!


Du kommer väl också ihåg våra superpriser på kompisgungorna?!
Fördelar med att lägga fallskyddsplattor jämfört med gjuten gummimatta.

Att gjuta en gummimatta direkt på marken är ett annat alternativ för att få fram ett säkert och tillgängligt underlag. Dock så har denna lösning flera nackdelar jämfört med att lägga fallskyddsplattor som ger ett precis lika säkert och tillgängligt underlag. Här jämför vi gjuten gummimattan och fallskyddplattor.

1. Installation
Fallskyddsplattor är betydligt enklare att installera! Att gjuta en gummimatta kräver expertkunskap och ställer höga krav på vädret (inte regna, inte fuktigt, viss temperatur).
2. Underhåll
Underhåll spelar också en stor roll! Det är relativt enkelt att byta ut en trasig (saboterad) fallskyddsplatta och ersätta den med en ny. Har du en gjuten matta så måste du skära ut den skadade delen och ersätta ”hålet” med ny massa. Som ett resultat kommer lagningen av en gjuten matta alltid att synas efteråt.

3. Enkelhet och snabbhet
Fallskyddsplattorna är redo att användas direkt efter installationen! En gjuten matta måste torka minst 24h och övervakas så att ingen går på underlaget (blir fotavtryck). Vidare måste utrustningen rengöras efteråt vilket kostar tid och därmed pengar.

4. Pris
Sist men inte minst – Priset! Att gjuta en gummimatta kostar väldigt mycket mer än att lägga fallskyddsplattor. Så var smart! Välj fallskyddsplattor som fallunderlag då det är lika säkert och tillgängligt som gjuten matta samt att det också har många fler fördelar.

 
Vår Prisgaranti!
Sist men inte minst vill vi återigen påminna om vår prisgaranti?! Där du hittar fler fina produkter till fantastiska priser på Lekplatsgrossisten.se. Nedan följer ett urval av ytterligare produkter från oss. Produkter med priser som tål att jämföras. Självklart är alla våra produkter certifierade enligt SS EN 1176/77. Vänligen besök oss eller maila på info@lekplatsgrossisten.se eller varför inte ringa oss direkt på 0734-221803.

Bästa hälsningar
- Från oss på Lekplatsgrossisten.se!
 
 
 

Kvalitet — Säkerhet — Gemenskap!

Lekplatsgrossisten.se och KPLN Design AB

www.lekplatsgrossisten.se | info@lekplatsgrossisten.se | Tel 0734 - 221803

KPLN Design AB © — All rights reserved.

Tillbaka till nyhetsarkivet

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.